Samklang på Solparken

 

Det summede af liv, glæde og mange sprog på Solparken i lørdags.

”Samklang” og Assels-Sillerslev Beboerforeningen havde sammen arrangeret en dag for øens flygtninge i Sillerslev og Øster Assels.

Lørdag kl. 11.00 ankom en bus med glade og forventningsfulde nydanskere til Solparken i Øster Assels. Der var 25 voksne og 27 børn, som skulle have en god dag sammen med hinanden og sammen med os.
Nydanskerne der alle er bosatte på Mors, er flygtninge fra bl.a. Congo, Afghanistan og Tjetjenien og i alle aldre. De yngste var fem og ni måneder, to dejlige babyer, hvis forældre er fra Congo.
Da bussen ankom, blev der båret store gryder, skåle, fade og poser ind med mad til alle, som familierne havde forberedt. Det var meningen, at alle skulle spise sammen sidst på dagen.
Efter alle de gode sager var kommet i hus på Solparken, fortsatte bussen med gæsterne straks til Sillerslev, hvor alle skulle på strandtur fra Sillerslevøre til Sillerslev. Undervejs skulle de medbragte ”madpakker” spises.
Det varede dog ikke længe inden bussen returnerede til Solparken med meget våde passagerer, regnen silede simpelthen ned, så den tur måtte tages ud af det planlagte program.
Hurtigt fandt alle sig til rette på Solparken, hvor børnene fandt sammen, der blev læst historier og spillet spil, mens ”madpakkerne” blev pakket ud og der blev lavet varm the, så varmen spredte sig hurtigt.
Efter frokosten gik en del af gæsterne til købmand Dige, hvor forretningen blev gennemgået fra nederste til øverste etage. Nogle besøgte legepladsen, men det blev et kortvarigt besøg, da der bestemt ikke var pause nok mellem regnbygerne.
Beboerforeningen havde indbudt alle i området til eftermiddagskaffe med hjemmebag og mange trodsede vejret og hyggede sig i det livlige hus.
Også mange fra Petanque klubben kom til eftermiddagskaffe, og de inviterede de af gæsterne, der havde lyst og mod, med ned på banerne. Det var nu ikke længe, der blev spillet petanque, da regnen stadig silede ned. Øster Assels må bestemt være det sted på øen, der fik mest regn den dag.
Ved 17-tiden gik damerne i køkkenet og liflige og fremmedartede dufte bredte sig i hele huset. Der blev dækket et stort ”tag selv bord” og vi fra byen blev nu budt på middag med retter og bagværk fra Tjetjenien, Afghanistan og Congo. Vi fik virkelig en dejlig og velsmagende kulinarisk oplevelse.
Samværet fortsatte indtil ved 19.30 – tiden, hvor gæsterne blev hentet.
Den dag vil vi sent glemme, det gælder både nydanskerne og os, der fik lejlighed til at få en hel dag sammen og til at lære hinanden at kende.