Historisk Søsætning i Sillerslev

lørdag den 18. maj 2008

 Sejlere og venner fra hele landet, samt de fleste af Sillerslev´s borgere, omkring 350 i alt, indtog Sillerslev havn lørdag eftermiddag for at feste sammen med Henry Opfinder, da hans store flotte selvbyggede træskib skulle søsættes. Henry har brugt det meste af sin fritid i de sidste 14 år på bygningen af skibet.

Alt er håndlavet helt fra bunden. Henry har endda selv fundet træet i Højriis skov, har fældet og forarbejdet det, og han har ført logbog over det kæmpe arbejde, som nåede op på 10.000 timer inden skibet skulle i vandet i lørdags. Morsø Folkeblad var på pletten med journalist og fotograf. Selv TV Midtvest var mødt op og filmede begivenheden.

Da klokken nærmede sig 13 begyndte man at stimle sammen ved siden af Skibet, og præcis på minuttet holdt Henry sin tale: Desværre havde han glemt manuskriptet, klappen var gået ned, og han gav behændigt ordet videre til sin unge niece Emma, som skulle åbne champagnen og døbe skibet. Da champagnen flød, afslørede Emma, at skibets navn er Emma. Og så gled Emma Sillerslev stolt og flot ud i havnen under store klapsalver fra tilskuerne. Pludselig lød der et kæmpestort brag fra bakken ved havnen. Et par lokale venner mente, at Henrys præstation fortjente en "kanonsalut" og næste kanonslag blev affyret, da Emma beviste, at hun også kunne flyde! Det var en stor dag for Henry, men nu venter der endnu mere arbejde. Der skal monteres motor, og mast. Og hele den indvendige aptering bliver den næste tids glæde og udfordring for Henry.