Besøg af førstelærer Pedersens datter

 

Så blev flaget hejst på Sydmorsskolen et par timer lørdag den 5.april. Der var nemlig et usædvanligt besøg.
Beboerforeningen havde fået en opringning fra Sønderjylland om, at Førstelærer Thorvald Pedersen’s (lærer fra 1935 til 1970) datter Bodil skulle til Mors for at fejre sin 80 års fødselsdag, det var nemlig hendes store ønske at gense Mors, men især skolen, hvor hun var vokset op.
Lærer Pedersen havde tre døtre Bodil, Dorthe og Grethe, som alle tre var opvokset på skolen. Desværre er Grethe død.
Bodil’s datter Henriette, henvendte sig til for at høre, om det kunne lade sig gøre at se skolen. Vi gik straks i gang med at arrangere et besøg på skolen og via Vera Sørensen, fik vi også kontakt med Bodils gamle legekammerater og bl.a.Bodils brudepiger. Fem andre, der også havde kendt Bodil, kunne desværre ikke komme.
Lærer Pedersen havde for 40 år siden ansat Jytte Frederiksen som lærer på skolen. Jytte sagde også ”ja” til at komme ud på skolen.

Da bussen med 25 voksne og børn ankom kl.11.30, var flaget hejst, journalist og
fotograf fra Morsø Folkeblad parat til at modtage Bodil. Indenfor, hvor Bodil var opvokset, havde vi arrangeret øl og vand til ”gæsterne”. Jytte blev opfordret til at fortælle om skolen, hvorefter der også var rundvisning i den ”nye” skole.

Det blev et par minderige timer for Bodil, hendes søster Dorthe og deres familie, men også vi andre fik en stor oplevelse.